Rosfrajni tanjurić

Published on 12 October 2022 at 00:29

Jednom se opasno naljutila kad je nekome posudila jedan ovakav tanjurić, a ta joj ga osoba nije vratila. Za neke druge posude ne bi joj bilo bitno, ali ovi su tanjurići iz nekog razloga posebni. Imala je samo jedan set tih limenih, još kaže i rosfrajnih, posuda s izrađenim cvijećem na rubovima. U djetinjstvu mi je najdraže bilo jesti iz njih.

Jučer je baki bio rođendan. Mama joj je odnijela tortu i nazvali smo je na video. Nismo joj mogli pokloniti puno više od osmijeha i poljupca u kameru, ali i da nije ovako kako jest, njoj bi bilo dovoljno. Smijala se u kameru toliko zarazno, kao prava slavljenica, jer to i jest. Prvakinja u življenju.

Poslala mi je jednom zalučenu izlivaču u ovoj posudici. Shvatila sam to kao znak jer sam joj prethodno odnijela pakiranje od desetak plastičnih posuda da mi ne mora slati tanjure. Ipak mi je zalučila komadiće tijesta i poslala u njemu.

Nisam joj ga nikad vratila, ni u jednoj pošiljci šerpi u kojima dobivam dijelove njezine kuhinje.

Ne vjerujem da će se naljutiti na mene. Z. se uvijek okreće prema njoj kada je zovemo imenom. I znat će da ovaj tanjur nije naš, nego njezin. Danas je prvi put iz njega jeo puru i jogurt.

Čim ovo prođe otići ćemo gore na doručak. Na nešto zalučeno. Da bude slatko kao rođendanska torta i posebno kao cvjetovi rosfrajnog posuđa.

Add comment

Comments

There are no comments yet.