Sama ću

Published on 12 October 2022 at 00:21

Juha se iz žlice redovno prolijevala po maloj meni dok sam je pokušavala rukom prinijeti ustima i kvasila odjeću, stolicu, stol, pod i sve okolo. Strpljenje kojim je čekala da mi dosadi ili da se “najedem” od te juhe stajalo je kao stub našeg najboljeg prijateljstva u nastajanju. Moje prodorno SAMA ĆU!!! kad me ona pokuša nahraniti vadilo je živce i izmamljivalo smijeh. Zbog toga što mi je dopuštala da ja sama, s njom nikad nisam sama.

Bio je utorak prije dva tjedna. Imala sam dvadeset sedam godina i vlastito jednogodišnje dijete. Ležala sam na kauču ispod dvije deke, pored mene čajevi i med. Toplomjer je kazivao trideset osam s pet i nakon paracetamola. Nazvala sam je da pitam - Mama, šta ću?

Mnogo sam joj živaca povadila. Zbog mene je doktorirala strpljenje, između ostalog. Prolivene juhe od moje samostalnosti i sad ima po klizavim pločicama naših života.

Ali još nije prošao dan da se nismo nazvale i svaki svoj glas provukle kroz slušalicu ili kavu.


A ona je uvijek znala kako me voljeti. I kad ja SAMA ĆU!!! i kad pitam “Mama, šta ću?” Ma koliko se pitanje neslagalo s godinama.

Sretan Dan (velikih) žena, Majčin dan. Svi dobro znamo da nas je najlakše bilo roditi. Hvala vam, mame, za sve ove naknadne, postporođajne trudove.

Add comment

Comments

There are no comments yet.