Izuzetna nova godina

Published on 2 January 2023 at 22:22

Izuzetno mi je važno sve zapisati. Zbog toga negdje na Đikovini imam kutiju punu do kraja ispisanih bilježnica. U srednjoj sam školi kupovala prazne bilježnice u koje bih zapisivala misli, stihove, sonete, rečenice koje bi mi se tijekom dana pojavljivale u glavi. U tim bilježnicama i sada stoje zapisana dopisivanja o tome što ćemo obući u petak u grad. 

Izuzetno mi je važno sve zapisati. Zbog toga u stanu na jednoj polici imam kutiju punu dopola ispisanih rokovnika. Zvonino ime na jednom je od njih, nastojim sve što sam mu ikad napisala skupiti među te korice. U ostalima su planovi, negdje crtice s putovanja, negdje neki brojevi, imena i informacije za koje možda više uopće ne znam što znače.

Nedavno nam je među prste slučajno dospio jedan stari papirić. Očekivala sam da tinta više izblijedi nakon toliko godina, ali papirić je vjerojatno slučajno bio izuzetno dobro čuvan. Na njemu su bili zapisani novogodišnji ciljevi koje smo za sebe pisali odvojeno R. i ja, i oni koje smo pisali zajedno. Bilo je toplo proći kroz ta slova, vidjeti što smo ispunili, a što ne. Držali smo taj papirić kao uzorak pored (n)ovogodišnjeg popisa.

 

Izuzetno mi je važno sve zapisati. Dok smo sjedili na kavi prvog dana ove godine, u mobitel sam utipkala neke natuknice za knjigu. Večeras sam prošetala sama gradom i shvatila da imam premalo trenutaka u kojima shvaćam ponešto o sebi, a što može biti jako važno. Izuzetno mi je teško bilo nositi se s nekim događajima prošle godine, ali jedino što bi mi pomoglo bilo je kad bih nekako to pretočila u riječi. I prošla godina, zapravo, bila je izuzetna. Izuzetno teška u jednu ruku i izuzetno lijepa u drugu.

Obnovila sam naviku zapisivanja crtica u prazne stranice i odlučila da ovo mora biti godina kada ću si pokloniti vrijeme da ispišem sve one što su predugo nedovršene. Voljela bih da mi u nekim životnim aspektima bude malo lakša i da mi dozvoli sreću bez kredita suza. Voljela bih biti ustrajnija kao nekad, kad sam dane planirala po satima u fluorescentno žuti rokovnik i onda pobjedonosno štrihirala svaki taj, naoko mali, uspjeh. Voljela bih da ovo bude godina u kojoj ću bilježnice ispisati od korica do korica, da bude početak nečega sjajnog, nečega fantastičnog. Da svaki dan pruži mi nešto što će mi biti izuzetno važno zapisati.

Add comment

Comments

There are no comments yet.