Muško, žensko ili vampir

Published on 12 October 2022 at 00:38

Dok pričamo o tome kako će se zvati najpopularniji blizanci svijeta, zašto i po kome baš tako, brinemo jesu li dobro i zašto još nismo vidjeli njihove fotografije, je li Bijonsika rodila na carski ili je gurala kao i ostale obične smrtnice, ili možda za nju postoji neka treća metoda, je li uopće bila trudna i jao kako je debela i oblači se ko seljanka, kujemo teorije zavjere i postajemo obični lešinari koji se bave tuđim životima zbog dosadnog svog, na drugom kraju svijeta ljeto je hladno.

Dok imamo svatko svoje elaborirano mišljenje o pravima najpopularnije majke regije, zauzimamo stajališta i argumentiramo prava djeteta, iako nas nitko ništa o tome nije pitao, razglabamo o tome je li, zašto i kako Sevka trebala prepjevati Balaševu pjesmu u svrhu kampanje ili širenja svijesti o vlastitim mukama, na drugom kraju stvarnosti ljeto se smrzlo. Život se jednog dječaka iz našeg susjedstva ugasio davno, on ga je ugasio, liznuo palac i kažiprst i stisnuo plamen svoje svijeće bez pitanja i brige što mi o tome mislimo, a tuga je povukla za njim još i srca koja su ga rodila.

O svemu imamo mišljenje. O tome treba li slike djece stavljati na društvene mreže. O tome je li premijerka Srbije trebala javno reći da je gej. Je li Bijonsika prala kosu 40 dana nakon poroda. Je li Seve mijenjala Aci pelene ili mu je baba prala guzu. Vidjela sam nedavno da je netko Boži Vreći komentirao kako divno pjeva, samo brate jel on muško, žensko ili vampir? Satrašmo se sekirajući oko svih tih ljudi po naslovima. I, naravno, sad plačemo i za Mahirom i njegovim roditeljima jer su i oni u tim istim naslovima.

„Vampir, gospođo, vampir“ odgovorio je Vrećo i skinuo tetu s dnevnog reda. Kanite se tuđih sadržaja gaća, života, carskih rezova i sudskih naloga. U komšiluku nam se gase svijeće jer nam od ekrana zjenice postaju četvrtaste. Nemojte, tako vam svega, da nam postane važno samo ono što je na portalima i to kad je na portalima. Rame uz rame sa snobizmom, materijalizmom i odošmo-dođavola-izmom. 

Add comment

Comments

There are no comments yet.