Savršeno nesavršena

Published on 12 October 2022 at 00:38

Kad se šminkam, ja redovno maskarom zakeljam kapak. Onako, točno iznad trepavica, a taman da se vidi kad me pogledaš, kao da mi se neka mušica uselila u oko. Nekad se i ubodem u oko pa mi počnu teći suze, pokvarim sve što sam do tad nabacila na facu i moram ispočetka. Kad sušim nokte na nogama uvijek prerano obujem sandale i na palcu redovno imam otisak kaiša. Kad sušim nokte na rukama, laka imam i u kosi i po nosu. Na kosi uvijek imam crtu od gumice.

Nikad u životu nisam savršeno ispeglala košulju. Ako nekim čudom i dođem do zadnjeg dijela, a da je prije toga nisam ili uflekala slučajno bilo čime što mi se našlo usput ili propržila jer sam peglu pregrijala, onda na tom zadnjem dijelu slučajno presavijem dio tkanine pa dobijem košulju koja vječno ima onaj pregib na rukavu kojeg, čini mi se, da životom ispeglaš ne možeš ukloniti.

Još nikad nisam rekla – e to je to. Ovog ljeta imam savršenu kilažu. U srednjoj me profesor Azro svake godine pitao – „Božić, kad će fizika bit 5?“ i ja sam uvijek odgovarala „Dogodine, profesore!“ i zauvijek fiziku imala zaključeno 4. Svaki moj javni nastup ima barem jedan gaf. Redovno pogrešno izgovaram ili zapamtim barem jedan stih svih svojih najdražih pjesama. Više od jednom sam se, pri upoznavanju, predstavila imenom osobe koja se predstavila prije mene. Jednom i muškim imenom, bez zajebancije. "Ivan, drago mi je." Kuća mi nikad nije savršeno uredna, ako ništa, imam tragove na staklima od staklosjaja. Više od jednom sam pokušala proći kroz zatvorena vrata.

Uvijek dobro krenem i na kraju moja brzopletost istrči ispred mene i nabrzinu ispriča ljudima kakva sam. Nestrpljiva, pogrešno smještena u svijet u kojemu se čekanje najviše isplati.

U svijetu punom srijeda, posloženih i fokusiranih na tjedan koji teče, ja sam uvijek bila nedjelja. Ukeljane maskare, poremećenog laka na noktima i neispeglane košulje, trčala preko tjedna da vidim šta ima na kraju. Pa onda nedjelja budem dugo, sve premotavajući šta se sve u međuvremenu dogodilo. I meni sve to savršeno funkcionira.

Jer mi je jedino savršeno na meni to što sam apsolutno i potpuno nesavršena.

Add comment

Comments

There are no comments yet.