Riječ što se rimuje s 'vreća'

Published on 12 October 2022 at 00:39

Nekome je misliti na nekoga, imati prste na rukama isprepletene u mrežu. Biti nerazdvojan od drugog dijela sebe. Zvati se množinom, osjećati se nečijim, biti s pola srca u drugim grudima. Voljeti i obožavati što voliš.

Nekome je novac i stvari koje imaju skupo ime. Šarene i beskrajne kutije u kojima su nekada stajale igračke, a sada stoje dizajneri u svojim dijelovima. Kilometrima duge ladice u kojima su pregledno posloženi ukrasi za zglobove, ušne resice i vrat. Čuvane pomnije od odnosa. Ili biti viđen na različitim mjestima. Pojaviti se svugdje pomalo, ostaviti otisak svojih cipela i u kosi ponijeti mirise tuđih cigareta, parfema i dodira. Pokazati raji kako svijetliš u masi, dekolteom ili usnama, torbicom ili satom. Dati sebe, a ne dati ništa. Biti tuđi, a ne biti ničiji. I biti okej s tim.

A nekome je samoća. Biti skriven ispod svog jorgana, nepotreban svijetu, nezanimljiv očima. Ostati duboko uza se, okružen samo sobom i svojom sobom, neuklopiv u kalupe, odstupajući od šablona. Nikada ne biti dvoje i ne stidjeti se toga.

Meni je naših dvadeset kvadrata ispod prozora. Jedna tanka dekica jedva sposobna da nas prekrije oboje, ali vrlo stručna da nas zbije bliže jedno drugome. I ovaj pokušaj snijega u gradu sunca i ljeta, što ga Velež puše sa svoje brade, da i mi vidimo kako zima izgleda. Pokoja svijeća, ugašeno svjetlo, čaj i miris cimeta. Da živim s pola srca u tvojim grudima, a i dalje često samo sa sobom i svojom tišinom. Neprocjenjiva, neprikaziva samoća udvoje. Meni je to to. Ona riječ na 's' što se rimuje s „vreća“. 

Add comment

Comments

There are no comments yet.